W3C

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Ook de term "Style Sheets" wordt wel gebruikt. Het betekent allemaal hetzelfde in ieder geval.

  • Met CSS kun je in hoge mate de weergave van je pagina bepalen en kun je effecten bereiken die met HTML tags alleen niet mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen dat alle <h3> tags 18 Points groot moet zijn in de kleur rood en met het lettertype Arial. Het is dus veel flexibeler dan HTML wat de vormgeving betreft.
  • CSS stelt je in staat om alle stijlelementen van een website in een document onder te brengen. Dat wil zeggen dat je maar een document hoeft te veranderen om alle pagina's van je site aan te passen. Wil je bijvoorbeeld de kleur van al je Headings veranderen of het lettertype dat je in je paragrafen gebruikt? Dan verander je het CSS document en alle pagina's nemen deze stijl dan over. Met HTML zou je al deze wijzigingen in alle pagina's moeten aanbrengen, wat veel meer werk is.
  • De pagina's van je site worden kleiner doordat je veel minder code hoeft te gebruiken. Hierdoor zal je site sneller laden.
  • CSS code is browser-vriendelijk. Het wordt ondersteund door alle moderne browsers, zoals bijv Internet Explorer, firefox, Chrome, Safari e.d.