Ontwerp een website

Wij kunnen uw website vanaf begin af aan ontwerpen. Uiteraard gebeurt dit geheel volgens uw eisen en in overleg met u. Indien u zelf ideeen heeft dan kunt dit aangeven en zullen wij kijken of dit al dan niet eenvoudig te realiseren is.

 

Soorten websites

 

  • Responsive webdesign

De moeilijke woorden die gebruikt worden binnen de webdesign wereld breiden zich alleen maar meer uit. Het responsive webdesign is gerelateerd vanuit het Nederlandse woord reactie. Een reactie geeft de website dan ook automatisch wanneer hij zich aanpast aan het beeldscherm waar je de website opent. Wanneer je de verschillen bekijkt tussen de websites wanneer deze geopend wordt via tablet, computer of smartphone zie je het gemak. Het grafisch design wordt dus verbeterd voor ieder scherm waarop je het opent. Alle gegevens en informatie wordt hierbij op schaal weergegeven voor een fijne beleving van de website.

  • Intuïtieve webdesign

Onder intuïtief webdesign verstaan we het 'easy to use' van een website. Hierbij moet de bezoeker van de website geen seconde stil staan bij het gebruik van de website. Hij of zij moet in staat zijn constant door te kunnen klikken wanneer zij dat willen. Of een site intuïtief is of niet bepaald de bezoeker zelf, iedereen heeft hier een ander beeld bij. Een website wordt bijna altijd gecreëerd met een intuïtief webdesign maar door een smaakverschil kan dat voor de webdesigner heel anders uitzien dan voor de bezoekers. Of een website dus goed toegankelijk is voor bezoekers is dus helemaal afhankelijk van smaak.

  • Vindbaar webdesign

Het zou zonde zijn wanneer je een mooi webdesign hebt maar niemand die je kan vinden. Met gebruik van allerlei marketingtools is het eenvoudig om hoger te scoren bij zoekresultaten. Deze marketingtools vallen onder het SEO (search engine optimization). Een goed voorbeeld is het gebruik van keywords, dit zijn de woorden waarop de mensen vaak zoeken via Google of andere zoekmachines. Door het gebruik van deze keywords kunnen de mensen jou dus sneller vinden, en hoe beter je vindbaar bent hoe meer bezoekers je kunt verwachten.

  • Adaptive webdesign

Adaptive webdesign is te vergelijken met responsive webdesign maar is meer het onbekende broertje hiervan. De grootste overeenkomst is dat met beide designs het gemak voor gebruikers van de website vergroot wordt doordat het beeld wordt aangepast aan het scherm waarop gekeken wordt. Het verschil tussen adaptive webdesign en responsive webdesign is dat adaptive webdesign net een stukje verder gaat omdat het hier niet alleen gaat om de inhoud goed te weergeven op de websites zoals bij responsive webdesign maar ook de functionaliteit wordt aangepast. Een goed voorbeeld van het aanpassen aan een telefoon is het gebruik van de locatiemogelijkheden. Wanneer de telefoon uw locatie kan achterhalen kan deze ervoor zorgen dat bepaalde bestemmingen in uw buurt tevoorschijn komen.